Over ons

Hallo

Wat leuk dat je mijn website bezoekt.

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Arlette van de Ven, moeder van 2 prachtige meiden. Al vrij snel na de geboorte van mijn dochter, bezocht ik voor het eerst een 2de-hands winkeltje in Herpen. Was helemaal verrast over het aanbod en hoe goed het er allemaal nog uitzag. Ik had immers een negatief vooroordeel over kringloopwinkels. De 2de-handse winkels streek ik maar over 1 kam daarmee. Een zeer foute gedachte (ook over kringloopwinkels trouwens)

Helaas stopte deze winkel na een paar maandjes. Ik werkte toen nog voor een baas, in de grafische industrie. Na een burn-out en zware bekkeninstabiliteit vond ik het tijd om de roer om te gooien. Ik had niet veel geld en macht om het te gaan doen, maar wel mijn energie. Ik besloot om ook een 2de-hands winkeltje te beginnen. Ik wou het niet groot doen, gewoon hobby-matig, zeg maar. Eerst wou ik beginnen in het achterhuis, van mijn toenmalige woning, maar helaas kreeg ik geen toestemming van de gemeente.  Daarna kwam het idee om in de garage van mijn ouders te beginnen...op zolder! Hier begon alles...in 2003!!

Look-a-Like werd de naam van mijn winkeltje! Tjeetje als ik daar aan terug denk....in de zomer heet, in de winter koud. En i.v.m. de houten zolder, mochten maximaal 7 personen tegelijk boven zijn. No problem, dacht ik nog!! Fout....al na een tijdje moest ik een traphekje plaatsen, waar mensen dan moesten wachten als er al 7 personen boven waren. Alles werd handmatig bijgehouden. Ik ging veel naar beurzen om wat te verkopen, maar natuurlijk ook voor naamsbekendheid. Dat was toen echt een schot in de roos. Al gauw werd het gewoon te druk voor de zolder, ik moest verhuizen.

Gelukkig heb ik hele lieve ouders, en mijn vader brak zijn carport af om daar een winkel te bouwen. Van de gemeente moesten we een pand bouwen, net zo hoog als de bestaande woning. Ik kreeg dus 2 verdiepingen! Daarom kreeg ik het idee, om ook nieuwe kinderkleding te gaan verkopen. Onder zou ik nieuwe kinderkleding gaan verkopen en boven 2de-handse kinderkleding. De naam Look-a-Like paste daarom niet meer, en ik noemde mijn winkel vanaf toen Look @ Me. Mijn moeder begon op "mijn oude zoldertje', met verkoop van 2de-handse dameskleding! Helaas kreeg ik Look @ Me niet goed van de grond, de combinatie was te hoog gegrepen, en mensen wisten uiteindelijk ook niet meer wat ik nu verkocht...nieuw of 2de-hands? En omdat in 2de-hands toch meer mijn passie lag, besloot ik om te stoppen met verkoop van de nieuwe kinderkleding.

Mijn moeder had ondertussen een leuke klantenkring opgebouwd, met het verkoop van 2de-handse dameskleding en daarom besloten we om samen verder te gaan. Onder werd er ruimte gemaakt voor de 2de-handse dameskleding en boven bleef de 2de-handse kinderkleding. En om het compleet te maken, sloten we de herenkleding niet uit. Omdat we samen gingen werken, werden we een V.O.F. en bedachten we de naam Look Twice. De naam dragen we nog steeds vol trots! Alhoewel de dorpelingen hier, ons vaak 't winkeltje noemen hihi. Waarschijnlijk omdat we laagdrempelig zijn, we nog echt het dorpsgevoel willen overbrengen, en we altijd klaar staan met een luisterend oor of een gezellig praatje. Sommige mensen willen gewoon effe rondsnuffelen en dat is natuurlijk ook oké. Mijn moeder is inmiddels gestopt, omdat ze haar pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, dus sinds kort draai ik de winkel weer alleen (alhoewel...mijn moeder doet nog veel werk achter de schermen). 

Zo, dit is in het kort het verhaal van het ontstaan van Look Twice. Ondertussen (ik schrijf dit in September 2019) staat de cijfer op 2023 inbrengers!! Ongelofelijk gewoon!! Ik wil daarom eerst alle inbrengers van harte bedanken. Zonder jullie geen kleding!!! En zonder kleding was er geen Look Twice!!

Daarnaast natuurlijk een grote dank aan alle trouwe klanten. Veel van jullie zie ik iedere week of maand terug. Vind ik echt super en jullie zijn super.

En natuurlijk ook de dank aan de sporadische klanten, ze komen vaak voorbij gefietst of gewandeld of ze hebben hun fiets moeten laten repareren bij de overbuurman, of moeten even wachten op een heerlijke massage of gezichtsbehandeling bij de buurman. Mijn winkel bevindt zich namelijk precies tussen een fietsenwinkel (Ben van Tienen) en een schoonheidsinstituut (Lamat) in. 

Ik hoop je snel te zien in mijn winkel. 

Groetjes Arlette